Disiplin Hukuku spor hukuku

Turgay Demirel’e ve Ekibine Disiplin Cezası Verilmeli

Türkiye Basketbol Federasyonu eski başkanı Turgay Demirel ve yönetim kurulunun mevzuata aykırı ödemeler yaptığı iddia ediliyor. Bu iddialar doğru ise, Spor Genel Müdürlüğü Merkez Ceza Kurulu'nun bu şahıslara en az 6 ay hak mahrumiyeti cezası vermesi gerekir.

İddia odur ki, Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Basketbol Federasyonu‘na (TBF) yaptığı denetimlerde bazı hukuka aykırılıklar tespit etmiş.

Spor Genel Müdürlüğü müfettişleri tarafından yapılan denetimler sonunda 2010-12 arasındaki pek çok harcamanın federasyon hizmetleriyle ilgisi olmadığı ya da mevzuatlara aykırı olduğu gerekçesiyle Turgay Demirel, Ali Özsoy, Barbaros Akkaş ve federasyonda görev yapmış bazı kişilerden milyonlarca TL’nin geri ödemeleri istenmiş.

İddianın yer aldığı haberde, ödemelerin mevzuata uygun olduğu ispat edilemezse, ilgili kişilerin bu meblağları ödemek zorunda kalacakları ya da bu kişiler hakkında yargı sürecinin başlayacağı ifade edilmiş.

Geri istenen paraların başında Dünya Şampiyonası sonrası verilen ödüllerin mevzuatta yeri olmayan kişilere ödenmesi geliyormuş. Barboros Akkaş‘a 1,250,000 TL, dönemin genel sekreteri Ali Özsoy‘a 500.000 TL’lik ödül de iade edilmesi istenen paralar arasında bulunuyormuş.

Gerçekten hukuka aykırı ödemeler yapılmış ise, Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Turgay Demirel ve dönemin yönetim kurulu hakkında idarî soruşturma açmalı. Merkez Ceza Kurulu bu kişileri yargılamalı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Amatör Spor Dalları Yönetmeliği gereğince bu kişilere Genel Müdürlük veya özerk spor federasyonların mevzuatına kasten aykırı harekette bulundukları gerekçesiyle altı aydan iki yıla kadar hak mahrumiyeti cezası verilmeli (md. 32).

Bu kişilere en az altı ay ceza verildiği takdirde, bu şahıslar beş sene içinde herhangi bir bağımsız federasyonun başkanlığına aday olamayacaklar (Bağımsız Spor Federasyonlarının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik md. 11).

Spor Genel Müdürlüğü, daha önce başka federasyonların başkanlarını usulsüz ödemeler gereğince Merkez Ceza Kurulu‘na sevk etmişti. Turgay Demirel ve ekibi dokunulmaz mı yakında öğreneceğiz.

Yorumunuzu Paylaşın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: