Kanun Hükmünde Kararnameler, eskrimi de vurdu.
Türkiye Eskrim Federasyonu’na tescilli ve genel kurula delege gönderen Efe Spor Kulübü, 679 sayılı KHK ile kapatıldı.
Bu derneğin terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu tespit edildi (679 sayılı KHK md. 5).
Efe Spor Kulübü’ne ait olan taşınırlar ile her türlü mal varlığı, alacak ve haklar, belge ve evrak Hazineye bedelsiz olarak devredilmiş sayılacak, kulübe ait taşınmazlar var ise bunlar tapuda resen Hazine adına, her türlü kısıtlama ve taşınmaz yükünden ari olarak tescil edilecek. Bu kulübün her türlü borçlarından dolayı hiçbir şekilde Hazineden bir hak ve talepte bulunulamayacak.
Peki federasyon bu kulüple ilgili ne yapacak?
- Kulüp yöneticileri hakkında soruşturma açılacak mı?
- Federasyon bünyesinde, federasyon kurullarında Efe Spor Kulübü temsilcileri var mı? Var ise, onlar hakkında soruşturma açılacak mı? Onları federasyona sokanlar hakkında işlem yapılacak mı?
- Kulübün sporcularının statüsü ne olacak? Başka kulüplere transferlerinde nasıl bir yol izlenecek?
- Kulübün eskrim antrenörleri ne olacak?