Türkiye Eskrim Federasyonu başkanı Müminhan Bilgin’in son yazısı federasyonun sitesinde yayınlandı. Metni aşağıda bulacaksınız.

Bilgin’in söz konusu yazıda ileri sürdüğü iddialar gerçekten çok ilginç. Gündemi yakından takip etmesek, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün (GSGM) federasyonun önüne taş koyduğuna, federasyonun çalışmalarını engellediğine inanacağız.

Müminhan Bilgin, “Olimpiyat bursu” ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya atmış. Şöyle buyurmuş:

(Olimpiyat bursu) uygulaması, tamamen GSGM’nin uhdesinde yürütülmekte, burs verilecek sporcuların kriterleri ise GSGM ve federasyonların işbirliği ile tayin edilmektedir. Bu doğrultuda; Federasyonumuz, uygulamanın başladığı ilk dönemlerde GSGM’ye Federasyon Klasmanı’nın baz alınmasını teklif etmiş ancak bu teklif, GSGM’nin tüm federasyonlara özel ve ayrı ayrı uyguladığı kriterler nedeniyle kabul edilmemiştir.

Yalan! Kesinlikle yalan!

Bu blogda bazı sporcuların kayırıldığına, klasmanın dikkate alınmadığına işaret etmiştik. Bir okuyucum kapsamlı bir yazı yazarak dikkatleri bu konu üzerine çekmişti. Büyükler klasmanında tek puanı bile olmayan sporculara burs verildiğini göstermiştik.

Federasyonun, klasman temelli burs verilmesine yönelik bir çalışması olmadı. Aksine, klasmanı by-pass etmek için ellerinden geleni yaptılar.

Federasyonun başkanının kızına (Ayşe Begümhan Bilgin) ve teknik kurul üyesi bir antrenörün oğluna hak etmedikleri halde burs verildi.

İş o kadar ayyuka çıktı ki, GSGM eskrim branşındaki burs dağılımına müdahale etmek zorunda kaldı. GSGM’den önce Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Togay Bayatlı da federasyonumuzun bu uygulamasından bahsetmişti.

Müminhan Bilgin hangi dünyada yaşıyor? Olan bitenin gerçekten farkında mı? Yoksa camiasını koyun yerine koyabileceğine mi inanıyor?

“Olimpiyat bursu” uygulaması birçok tartışmayı beraberinde getirebilirdi. Ancak kulüpler sporcularına sahip çıkmıyorlar. Klasmanda üst sıralarda yer alıp burstan faydalanamayan sporcuların hakkını koruyacak kulüp yok.

İşte Müminhan Bilgin’in yazısı:

Yorumunuzu Paylaşın

SON YAZILAR